Sunday, January 2, 2011

Maleisiërs, Politici, democratie en "1Malaysia"


Inderdaad, de politiek en politici zijn van essentieel belang onmisbaar bij het maken van ons systeem van gescheiden instellingen en checks and balances werken. 
 "Democratie" een vaak misbruikte term, die gewoonlijk wordt gebruikt om te verwijzen naar een systeem van interagerende waarden, onderling samenhangende politieke processen, en van elkaar afhankelijk politieke structuren.  Het belangrijke beginsel van de democratie is dat een rechtvaardige overheid moet bevoegdheden ontleent zijn van de instemming van het volk, en dat deze toestemming moet regelmatig worden vernieuwd op vrije en eerlijke verkiezingen.

 Stabiele constitutionele democratie wordt aangemoedigd door verschillende omstandigheden, zoals een goed opgeleide bevolking, een gezonde economie, en overlappende verenigingen en groeperingen in een samenleving waarin grote instellingen samenwerken om consensus te creëren een zekere mate van.
De fundamentele factor voor een bepaald land om vooruit te sterke stijging geleidelijk hangt af van hoe treffend zijn gemeenschap is gestructureerd en de manier waarop de democratische beginselen worden toegepast.

Voor een pluriforme samenleving zoals in het geval van Maleisië te rijden over het pad in combinatie met andere succesvolle etnisch diverse landen vereist het leiderschap van premier Najib om kale worden op hetzelfde moment alleen in zijn aanpak. Een stap genomen die ongetwijfeld verblijf bevestigd zijn op de gangen van de macht zou zijn coming out sterk aan de kaak rassenscheiding en de noodzaak om continu te houden over de uitvoering van het beleid race basis. Deze stap zal zeker optreden als een indicator van een begin van betere dingen te komen .

De Britse kolonisators gecrediteerd voor het feit dat links achter de Westminster vorm van democratie aan hun opvolgers Witting of onbewust had achtergelaten nog een andere van hun erfenis, een vernietigend erfenis, die van de kunst van het verdeel en heers.  Een tirannieke functie te zijn doorgegeven, die te zijner tijd omgezet in een obsessie, een obsessie die heeft zijn sporen nagelaten en hebben sindsdien geen tekenen van gaan afstand.Het huidige lichting opvolgers zou moeten variëren met verschillende omstandigheden, met dien verstande dat opknoping aan een verleden, die ten dele is disfunctioneel voor de huidige en in vele opzichten irrelevant voor de future.The behoeften van de 21ste eeuw vragen om een leiderschap dat is cultureel gevoelig en internationaal gericht, met een oriëntatie op de toekomst in plaats van de afgelopen .  Vandaar dat, totdat en tenzij het beleid geacht ten gunste van een bepaalde groep is gederfde, land verschillende gemeenschappen zal het verblijf verdeeld en zonder een meer democratische houding bevrijd vooruitgang zal worden stopgezet.Zo stappen vanaf nu zal bepalen hoe ver premier Najib's 1 Maleisië ideologie zal gaan en waar het zal uiteindelijk eindigen.  Als er iets nodig van bekrachtiging bij het nastreven van de 1 Maleisië filosofie dan dit natuurlijk zou zijn om eerst toevoegen kapitaal ruk het grootste struikelblok is de totale daling van de sociale - de ervaringen die mensen doen in het samenwerken in de gemeenschap groepen. Opdat wij niet vergeten, lessen over een compromis, huisvesting en participatie zijn belangrijke bouwstenen voor de democratie. Dringen aan op een hoog niveau van maatschappelijk engagement, een gezond niveau van vrijwillige en charitatieve engagement zijn de essentie om onze gemeenschappen en natie beter.Het is in wezen het belangrijk om kennis te nemen van de wijze waarop de democratie heeft ontwikkeld in vele landen.  'Democratie' in landen aangeduid als 's werelds eerste naties ontwikkeld geleidelijk.
Een revolutie moest worden gevochten voor een systeem van representatieve democratie in de Verenigde Staten zou kunnen worden geprobeerd en getest. Het jaar duurde voordat er een aantal nationale grondwet kon worden geschreven, en bijna een jaar te worden geratificeerd.  Het duurde nog eens twee jaar voordat een Bill of Rights kunnen worden aangenomen en geratificeerd. Het heeft meer dan tweehonderd jaar voor de democratische instellingen te worden geraffineerd en voor systemen van de concurrentie en de keuze te worden uitgewerkt.  Democratische instellingen zoals vrije en eerlijke verkiezingen en gelijke bescherming van de wetten in de Verenigde Staten zijn nog steeds een work in progress, nog steeds in het proces van verfijnd en verbeterd.

Parti Warisan Sabah janganlah Sampai dilabel ' Ibarat Melukut Di Tepi Gantang '

"Berputar pada sentimen kenegerian seperti yang hangat digempar gemburkan pucuk pimpinan parti secara idealnya dilepaskan pada ...